
Ingrediënten
8 geschilde witte asperges
8 geschilde groene asperges
1 fijngesneden ui
1 el boter
2 el slagroom
2 el olie
200 gr. (risotto) rijst
1 dl witte wijn
100 gr. verse geraspte Parmezaansekaas
zout
peper
Bereiding
- Asperges schillen en koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken. (7,5 dl. kookvocht apart houden).
- Kopjes van de asperges afsnijden de stelen in stukjes van 1 cm. snijden en 1/4 deel van de stelen pureren.
- De slagroom toevoegen.
- De ui in olie fruiten en de (risotto) rijst toevoegen.
- Bak dit geheel glazig, beslist niet bruin.
- Meng het kookvocht met de wijn en voeg dit beetje bij beetje toe aan de rijst.
- Laat de (risotto) rijst 20 minuten op laag vuur gaar koken.
- Voeg na 15 minuten de aspergestelen en de puree toe.
- Breng de (risotto) rijst op smaak met zout en peper en Parmezaanskaas.
- Garneer de (risotto) rijst met de aspergekopjes.