Terug naar Recepten

Aspergesalade met gerookte zalm van Koffietijd!

Wit Lunch 3 personen 15 - 30 minuten

Aspergesalade met gerookte zalm van Koffietijd!

Ingrediënten

 400 g zalmfilet (op de huid), middenstuk, verdeeld in 2 moten

 Voor de marinade:

 2 tenen knoflook, fijngehakt

 100 ml bruine rum

 1 el honing

 peper en zout

 Voor de salade:

 8 witte asperges

 2 vlees tomaten (Coeur de Boeuf tomaat)

 2 x 75 g veldsla

 Voor de omelet:

 6 eieren

 diverse groene kruiden, vers (dille, peterselie, bieslook, fijngehakt)

 2 el olijfolie

Voorbeiding

Voor de French dressing:
100 g Pancetta, in plakjes
100 ml witte wijnazijn
200 ml arachideolie
100 ml olijfolie
1 sjalot
1 el fijne mosterd
1 el gembersiroop
1 tl worcestersaus
peper en zout

1 blikje rookmot
1 zakje rookmot (bijv. sherry of appel)

Bereiding

Voor de zalm:

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade.
  • Snijd elke zalmmoot in het midden in en wrijf in met de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat ten minste een half uur in de koelkast intrekken.
  • Verhit de barbecue en strooi de houtmot erin. Rook de zalm nu in circa 8 minuten.
    Voor de salade:
  • Schil de asperges en leg de schillen onderin een diepe braadslee.
  • Snijd de kontjes van de asperges en leg deze ook in de braadslee.
  • Leg daar de geschilde asperges op. Doe er dan zoveel bouillon bij dat ze onderstaan.
  • Leg een schone doek op de asperges (zodat ze niet boven het water uitsteken) en breng de bouillon aan de kook.
  • Kook de asperges eerst 6/8 minuten en laat ze daarna nog 4 minuten met het vuur uit staan.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in reepjes en zet apart tot gebruik.
  • Meng het ei met de kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak in een koekenpan met olie 2 kruidenomeletten.
  • Leg op elke omelet 2 asperges. Rol de omelet op en halveer. Snij elke helft nu in 3 plakken.
  • Droog de pancetta in de oven op 150 graden.
  • Mix de ingrediënten voor de dressing tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de gedroogde Pancetta en roer op het laatste moment door de dressing.
  • Serveer de asperge-rolletjes op een grote schaal met veldsla, garneer met de Coeur de Boeuf tomaat en besprenkel met dressing.

Recept afkomstig van Koffietijd i.s.m. het Nederlands asperge centrum!