
Ingrediënten
200 gr. groene asperges
1 stronk witlof
2 el. Olijfolie
50 gr. gesneden Serranoham
1 tl. sesamzaad
1 avocado
2 el. Citroensap
± 40 gr. gewassen veldsla
2 el. Sesamolie
1 el. Japanse sojasaus
zout en peper
Bereiding
- Was de asperges en verwijder 2 cm van de onderkanten van de asperges.
- Halveer de asperges in de lengte.
- Was en halveer de witlof in de lengte.
- Verwijder de kern en snijd de witlof in de lengte in dunne repen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges en de witlof op een laag vuur ongeveer 2 minuten.
- Bestrooi met zout en peper.
- Schep de groenten op een bord en laat ze afkoelen.
- Halveer de plakken ham in de lengte en bak ze in de koekenpan krokant. Laat ze afkoelen.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in lange plakken.
- Besprenkel de avocado met 1 eetlepel citroensap.
- Verdeel de veldsla over 2 borden.
- Leg op de sla een bergje gebakken groenten, avocado en de ham.
- Klop een dressing van de sesamolie, sojasaus en 1 eetlepel citroensap.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Besprenkel de salades met de dressing en bestrooi ze met het sesamzaad.