Ingrediënten
2 stronken witlof
500 g asperges
1/2 courgette
4 el olijfolie
2 el wijnazijn
2 tomaten
bieslook (of peterselie)
zout & peper
Bereiding
- Schil de asperges en kook ze beetgaar en laat ze uitlekken.
- Steek met een aardappellepeltje balletjes uit de courgette en pocheer deze even in licht gezouten kokend water of bouillon. Laten uitlekken.
- Maak de stronken witlof schoon en hou wat blaadjes apart.
- Ontpit de gepelde tomaat en snijd in dunne partjes.
- Snijd de asperges middendoor en verdeel de onderste stukken in blokjes.
- Schik de blaadjes witlof op de borden en garneer ze met de aspergepunten.
- Leg in het midden de aspergeblokjes met de courgetteballetjes.
- Garneer met de tomaatpartjes.
- Kruid met peper en zout en overgiet met een vinaigrette, die je bereidt met olijfolie, azijn, peper en zout.