Terug naar Recepten

Aspergesalade met witlof

Wit Salade 2 personen 15 - 30 minuten

Aspergesalade met witlof

Ingrediënten

 2 stronken witlof

 500 g asperges

 1/2 courgette

 4 el olijfolie

 2 el wijnazijn

 2 tomaten

 bieslook (of peterselie)

 zout & peper

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze beetgaar en laat ze uitlekken.
  • Steek met een aardappellepeltje balletjes uit de courgette en pocheer deze even in licht gezouten kokend water of bouillon. Laten uitlekken.
  • Maak de stronken witlof schoon en hou wat blaadjes apart.
  • Ontpit de gepelde tomaat en snijd in dunne partjes.
  • Snijd de asperges middendoor en verdeel de onderste stukken in blokjes.
  • Schik de blaadjes witlof op de borden en garneer ze met de aspergepunten.
  • Leg in het midden de aspergeblokjes met de courgetteballetjes.
  • Garneer met de tomaatpartjes.
  • Kruid met peper en zout en overgiet met een vinaigrette, die je bereidt met olijfolie, azijn, peper en zout.