Aspergesalade met witlof

De ingredienten

  • 350 gram witte asperges
  • 1 courgette
  • 1 gepelde vleestomaat
  • 4 stronken witlof
  • olijfolie
  • peper en zout
  • azijn

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en kook ze beetgaar en laat ze uitlekken.
  2. Steek met een aardappellepeltje balletjes uit de courgette en pocheer deze even in licht gezouten kokend water of bouillon. Laten uitlekken.
  3. Maak de stronken witlof schoon en hou wat blaadjes apart.
  4. Ontpit de gepelde tomaat en snijd in dunne partjes.
  5. Snijd de asperges middendoor en verdeel de onderste stukken in blokjes.
  6. Schik de blaadjes witlof op de borden en garneer ze met de aspergepunten.
  7. Leg in het midden de aspergeblokjes met de courgetteballetjes.
  8. Garneer met de tomaatpartjes.
  9. Kruid met peper en zout en overgiet met een vinaigrette, die je bereidt met olijfolie, azijn, peper en zout.