Aspergesaus

De ingredienten

  • 100 gr. asperges (of ondereinden)
  • 0,5 dl koksroom
  • 1 el crème fraiche
  • 0,5 dl droge witte wijn of Noilly Prat extra dry
  • 0,5 dl aspergevocht
  • 100 gr. boter
  • peper en zout
  • cayennepeper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de asperges of de ondereinden van de asperges gaar.
  2. Neem de asperges uit de pan en bewaar een halve deciliter van het kookvocht.
  3. Voeg hier de room, crème fraiche, witte wijn of Noilly Prat en gare asperges aan toe en laat dit samen inkoken tot de helft van het volume.
  4. Pureer de asperges met een staafmixer of in de keukenmachine en wrijf de massa door een zeef.
  5. Monteer de saus met de boter en breng het geheel op smaak met de peper, zout en cayennepeper.