Terug naar Recepten

Aspergesmoothie

Wit Nagerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Aspergesmoothie

Ingrediënten

 200 gr. witte asperges, geschild

 1 banaan, in plakjes

 300 ml volle yoghurt

 1 tl vanillesuiker

 6 (kleine) Hollandse aardbeitjes

Bereiding

  • Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Kook de aspergestukjes in een bodem water met een schepje suiker in 10-12 min. gaar.
  • Giet de asperges in een zeef en laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Doe de afgekoelde asperges met de plakjes banaan in een diepvriesdoos en vries in.
  • Doe de bevroren asperges en de banaan in de blender of keukenmachine.
  • Schenk er de yoghurt bij en pureer tot een dikke, gladde smoothie.
  • Schenk de smoothie in 2 hoge glazen.
  • Rijg de aardbeien aan een (tapas)spiesje en leg op de glazen.
  • Steek een dik rietje in elke smoothie.