Terug naar Recepten

Aspergesoep met kabeljauw en tomaat

Wit Soep 4 personen 15 - 30 minuten

Aspergesoep met kabeljauw en tomaat

Ingrediënten

 4 witte asperges

 4 blaadjes basilicum

 4 tomaten

 120 gr. boter

 6 soeplepels water

 peper en zout

 300 gr. artisjokkenharten

 1 moot kabeljauw

Bereiding

  • Laat het water met de boter binden op een zacht vuurtje.
  • Schil de tomaten en snijd ze in stukjes. Haal de pitjes eruit.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en snijd ze in fijne schijfjes.
  • Snijd de basilicum fijn.
  • Snijd de kabeljauw in blokjes van 1,5 cm op 1,5 cm. Het hart van de kabeljauw valt niet uiteen. Zo kunt u een originele soep maken.
  • Voeg de stukjes asperge en tomaat bij de gebonden boter.
  • Doe de blokjes kabeljauw erbij.
  • Laat 10 min. doorkoken.
  • Kruid naar wens.
  • Schik de bereiding op de borden en voeg op het laatst de blaadjes basilicum toe.