Aspergesoep met kabeljauw en tomaat

De ingredienten

  • 4 witte asperges
  • 4 blaadjes basilicum
  • 4 tomaten
  • 120 gr. boter
  • 6 soeplepels water
  • peper en zout
  • 300 gr. artisjokkenharten
  • 1 moot kabeljauw

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Laat het water met de boter binden op een zacht vuurtje.
  2. Schil de tomaten en snijd ze in stukjes. Haal de pitjes eruit.
  3. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en snijd ze in fijne schijfjes.
  4. Snijd de basilicum fijn.
  5. Snijd de kabeljauw in blokjes van 1,5 cm op 1,5 cm. Het hart van de kabeljauw valt niet uiteen. Zo kunt u een originele soep maken.
  6. Voeg de stukjes asperge en tomaat bij de gebonden boter.
  7. Doe de blokjes kabeljauw erbij.
  8. Laat 10 min. doorkoken.
  9. Kruid naar wens.
  10. Schik de bereiding op de borden en voeg op het laatst de blaadjes basilicum toe.