
Ingrediënten
16 verse, geschilde asperges
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
2 el geraspte citroenschil
8 plakjes bladerdeeg
1 el sesamzaad
1 eierdooier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
- Doe de asperges in een pan kokend water en voeg zout toe.
- Haal de asperges na 3 minuten blancheren uit de pan, koel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
- Doe zout, zwarte peper en geraspte citroenschil in een ondiepe schaal en rol de asperges erdoor.
- Snijd de plakken bladerdeeg in repen van 6 bij 12 cm, leg in het midden van iedere reep een asperge en maak er een pakketje van.
- Klop in een kom de eierdooier los met 2 theelepels water en besmeer de zijkanten van het deeg, zodat de asperge helemaal ingepakt is. Sluit de bovennaden goed af met de volle kant van de vork.
- Leg de pakketjes op een ingevet bakblik, bestrijk ze met het overgebleven eimengsel en bestrooi ze met sesamzaad.
- Bak de pakketjes in 15 tot 20 minuten goudbruin.