
Ingrediënten
5 vellen fillo bladerdeeg (diepvries)
100 gr. hollandse geitenkaas
1 kg witte asperges
25 gr. boter
1 zakje verse basilicum
125 ml slagroom
3 eieren
versgemalen peper
staafmixer of keukenmachine
rechthoekige ovenschaal ( 20 x 25 cm ) ingevet
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Fillo deeg in verpakking ongeveer 2 uur laten ontdooien.
- De geitenkaas raspen.
- Asperges schillen en in ongeveer 15 minuten beetgaar koken.
- Boter smelten (in de magnetron).
- Fillo deeg voorzichtig uitvouwen en vellen met boter bestrijken.
- Ingevette ovenschaal losjes met deeg bekleden.
- In keukenmachine of met staafmixer basilicum met slagroom pureren.
- Eieren, kaas en zout en peper naar smaak erdoor mengen.
- Mengsel op deegbodem schenken en asperges met kopjes om en om erin leggen.
- Taart in oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.