Terug naar Recepten
Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Ingrediënten
1 kg witte asperges
300 g zachte geitenkaas
6 el melk
2 eidooiers
1 tl honing
1 zakje verse rucola (30 g), fijngeknipt
6 plakjes (diepvries) bladerdeeg
1 zakje hazelnoten (85 g), grof gehakt
Bereiding
- Schil de asperges en verwijder ongeveer 2 cm van de onderzijde.
- Kook de asperges ongeveer 10 minuten in gezouten water.
- Verwarm de oven voor op 200C°.
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Roer in een kom de geitenkaas los met de melk, 1 eidooier, en honig.
- Voeg de rucola, zout en peper toe aan het mengsel .
- Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de bladerdeegplakjes overlappend op het aanrecht en rol deze uit tot een langwerpige lap, rand iets dikker laten.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hierop de deeglap.
- Bestrijk het deeg met geitenkaasmengsel, houd de rand hierbij vrij.
- Verdeel de asperges over het deeg.
- Klop de andere eidooier los met rest van de melk en bestrijk de aspergetaart hiermee.
- Bak de aspergetaart in de oven ca. 30 min goudbruin.
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze kort in droge koekenpan. Laat ze op een bord afkoelen.
- Neem de aspergetaart uit de oven en bestrooi deze met de hazelnoten.
- Snijd de aspergetaart in 4 stukken. De taart kan warm of koud geserveerd worden.