
Ingrediënten
1 kg. groene asperges
200 gr. gerookte zalm
3 eieren
150 gr. zure room
100 gr. geraspte parmezaan
zout en peper
Voorbeiding
Ingrediënten deeg:
200 gr. bloem
100 gr. boter
1 snuifje zout
3 3l. koud water
Bereiding
- Kneed de ingrediënten voor het deeg vlug tot een bol en laat 15 rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit en bekleed er een beboterde taartvorm mee.
- Bak het deeg blind gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Blancheer de asperges gedurende 3 minuten in licht gezouten water en laat ze uitlekken.
- Vul de afgekoelde taartbodem met in stukjes gesneden zalm en schik er de asperges in waaiervorm op.
- Klop de eieren met de room, de kaas en peper. Voeg er eventueel een scheutje melk bij.
- Giet dit mengsel over de asperges en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.