Terug naar Recepten
Avocado gevuld met asperges en garnalen
Wit Hoofdgerecht 4 personen Max. 15 minuten
Ingrediënten
2 avocados
1 kg. asperges
3 el mayonaise
3 el lobbig geklopte slagroom
1 el tomatenketchup
scheut(je) cognac
zout en peper
paar druppels worcestershire saus
paar druppels tabasco
4 takje(s) dille
garnalen
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
- Halveer de avocado's, verwijder de pitten en haal het vruchtvlees er (met een meloen- of aardappelboor, voor bolletjes) uit en snijd het in blokjes.
- Meng de stukjes asperges met het avocadovruchtvlees en de garnalen en vul hiermee de lege avocadohelften.
- Klop een dressing van de mayonaise, slagroom, tomatenketchup, cognac, het zout, de peper, worcestershire saus en tabasco en schenk deze over de avocadovulling.
- Garneer met een takje dille.
Slanke variatie:
- Neem fritessaus (35%) olie in plaats van mayonaise en kwark of Griekse yoghurt in plaats van slagroom.