
Ingrediënten
4 groene asperges
2 el citroensap
1 avocado per persoon
2 gekookte aardappelen
1 rode paprika
4 el. doperwtjes (uit blik)
1/4 komkommer
4 el mayonaise
enkele blaadjes sla
zout, peper
Bereiding
- Gaar de groene asperges volgens het basisrecept en snijd ze in stukken van 3 cm.
- Snijd de paprika, komkommer, gekookte aardappelen in kleine blokjes.
- Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pitten.
- Besprenkel de avocadohelften met het citroensap.
- Drapeer de blaadjes sla op een schaal en leg hier de avocadohelften op.
- Vermeng de blokjes paprika, komkommer en gekookte aardappelen, doperwtjes en stukjes asperge in een kom met de mayonaise.
- Schep alles voorzichtig dooreen en maak het mengsel op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de groentevulling over de avocadohelften en serveer het gerecht onmiddellijk.