Balsamico, champignon, kip en asperge salade

De ingredienten

  • 1 kg. groene asperges
  • 2 el. olijfolie
  • 500 gr. kipfilet
  • 400 gr. champignons
  • 2 el. balsamico azijn
  • 150 gr. spinazie
  • geschaafde Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • Tomaat

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de asperges diagonaal in drieën en de kipfilets diagonaal in plakken.
  2. Vierendeel de champignons.
  3. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in kleine stukjes.
  4. Kook de asperges beetgaar, laat uitlekken en spoel ze met koud water.
  5. Kruid de kip met zout en peper.
  6. Verhit olie in een pan, bak de kip 4 min. en verwijder uit de pan.
  7. Bak de champignons en doe de kip en asperges erbij.
  8. Voeg de balsamico azijn toe.
  9. Schik de spinazie op de borden en drapeer het kip-champignon-aspergemengsel erover.
  10. Verdeel de stukjes tomaat erover.
  11. Schenk een beetje kookvocht erover en leg er wat geschaafde parmezaanse kaas op.