Terug naar Recepten
Bladerdeeg met zalm, spinazie en asperges
Groen Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
4 bladerdeegbakjes
200 gr groene asperges
250 gr zalmfilet
1/2 el sojasaus
1/2 tl sesamolie
250 gr spinaziebladeren
1 el droge sherry
Voorbeiding
Citroen-botersaus:
- 1 el. boter
- 1 el. vers citroensap
- zout en peper; naar smaak
- 2 el. verse bieslook; fijngesneden
Bereiding
- Verwijder evt. graten uit de zalm en snijd hem in 4 gelijke stukken.
- Marineer met sojasaus vermengd met sesamolie en laat staan.
- Maak de asperges klaar volgens het basisrecept (warm houden).
- Stoom of blancheer de zalm in 5 minuten gaar.
- Warm de spinazie op met sojasaus vermengd met sherry.
- Laat het vocht wat inkoken.
- Verwarm de bladerdeeg bakjes volgens instructies op het pak.
Citroen-botersaus:
- Snijd de boter in kleine stukjes.
- Breng het citroensap aan de kook in een klein pannetje en laat het tot de helft inkoken.
- Roer de boter er beetje bij beetje door tot er een romig sausje is ontstaan.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Plaats de bladerdeeg bakjes op twee grote borden en begin met een laag spinazie met daarop een stuk zalm.
- Leg de asperges mooi op en lepel citroen-boter saus over het geheel.
- Tot slot wat bieslook erover strooien.