Terug naar Recepten

Carpaccio van asperges met parma ham, parmezaan en witte truffel olie

Wit Voorgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Carpaccio van asperges met parma ham, parmezaan en witte truffel olie

Ingrediënten

 8 dikke rechte witte asperges.

 8 dunne plakjes parma ham

 1 bosje raket sla

 50 gr Parmezaanse kaas

 balsamico azijn

 extra vierge olijf olie

 witte truffel olie

 zwarte peper uit de molen

 zout

Bereiding

  • De asperges uit dit recept worden niet gekookt.
  • Schil de asperges en neem dan de geschilde asperge aan het uiteinde en maak dunne plakjes met de dun schiller.
  • Breng de asperges op smaak met de olie en azijn en de zwarte peper.
  • Leg 2 plakjes parma plat op een bord en dresseer de asperges luchtig op een hoopje op de ham, strooi er de kaas over en werk af met de raket sla.
  • Dit recept is ook lekker als je geen truffel olie gebruikt.