
Ingrediënten
12 asperges, geschild
12 scampis
peper en zout
olijfolie
Saus: 100 gr. asperges (ondereinden)
Saus: 0,5 dl room
Saus: 1 el crème fraiche
Saus: 73 dl witte wijn of Noilly
Saus: Prat extra dry
Saus: bieslook
Saus: kervel
Saus: 100 gr. boter
Saus: peper en zout
Saus: cayennepeper
Bereiding
- Kook, voor de saus, de geschilde ondereinden van asperges met weinig zout gaar. Bewaar een halve deciliter van het kookvocht.
- Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraiche, witte wijn of Noilly Prat en de aspergestukjes tot de helft inkoken.
- Hak de bieslook en kervel fijn.
- Pureer de ingekookte massa met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Passeer alles door een zeef en houd de saus warm.
- Bestrooi de scampis met weinig peper en zout.
- Neem twee pannetjes, doe in beide 1-2 eetlepels olijfolie en verhit deze.
- Doe in de ene pan de asperges en in de andere de scampis en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus.
- Monteer de saus met de in klontjes verdeelde boter.
- Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door.
- Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, drapeer de scampis eroverheen en verdeel de saus over de borden.