Terug naar Recepten

Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven

Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Gegratineerde asperges met ham en kaas uit de oven

Ingrediënten

 1 kg asperges

 200 gr. yorkham

 200 gr. lichtbelegen kaas, raspen

 4 eieren, (niet te) hard gekookt

 1 el bieslook, vers gesnipperd

 1 el peterselie, vers gesnipperd

 Ca 50 gr. roomboter, 6 krullen met de kaasschaaf van een pakje boter.

 Paneermeel

Voorbeiding

Oven voorverwarmen op ca 180˚C (hetelucht).

Bereiding

  • Begin met het schillen en bereiden van de asperges volgens het basisrecept.
  • Kook de eieren (niet te hard).
  •  Rasp de kaas en snijd de ham in kleine stukjes.
  • Kaas- en ham stukjes met bieslook en peterselie mengen.
  • Asperges uitlekken en op theedoek wat laten drogen.
  • Ovenschaal (ca 20x30cm) licht beboteren.
  • Om en om een laagje ham-kaasstukjes erin leggen en dan een laagje asperges.
  •  De geprakte hardgekookte eieren eroverheen verdelen en bestooien met paneermeel. Het geheel licht aandrukken.
  • Krullen boter erbovenop leggen.
  • Ongeveer 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.