
Ingrediënten
1,5 kg asperges
2,5 dl melk
20 g boter
40 g bloem
2 eidooiers
2 kg gewassen spinazie
100 g geraspte kaas
nootmuskaat, zout, peper
Bereiding
- Schil de asperges en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Bewaar 2,5 dl van het kookvocht en meng dit met de melk.
- Maak een roux van de boter en de bloem en laat die 3 minuten garen. Roer er beetje bij beetje het melkmengsel door en laat de saus 20 minuten zachtjes koken.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Laat de spinazie met aanhangend water slinken, giet af en pers het water eruit.
- Breng de saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak en roer de eidooiers en de kaas erdoor.
- Leg de asperges in een ovenschaal.
- Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover.
- Gratineer het gerecht in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.