
Ingrediënten
4 vleestomaten
4 sjalotten
50 gr boter
3 el fijngesneden basilicum
vers gemalen witte peper
160 gr blauwe kaas
40 gr creme fraiche
2 kg witte asperges
Bereiding
- Schil de asperges zorgvuldig en snijd ongeveer 2 cm van de onderzijde af.
- Breng het water met een snufje zout aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat nog 15 minuten doorgaren. Vervolgens de asperges goed laten uitlekken.
- Leg ze in een vuurvaste ingevette schaal.
- Ontvel de vleestomaten en snijd ze in blokjes.
- Schil de sjalotten en snijd ze fijn.
- Smelt de boter en fruit de sjalotten daarin.
- Voeg tomaten en basilicum toe en laat ze kort mee fruiten.
- Breng het geheel op smaak met peper en schep het over de asperges.
- Snijd de kaas fijn, roer er de crème fraîche door en verdeel het mengsel over de tomaten.
- Zet schaal in voorverwarmde heteluchtoven en bak 10 minuten op 180℃.