
Ingrediënten
1 kg witte asperges
zout en vergemalen peper
1/2 visbouillontablet
4 stukken verse zalmfilet van 150 gr.
2 el fijngeknipte verse basilicum
1/8 liter slagroom
2 eieren
100 gr. magor
50 gr. geraspte oude kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de asperges en snijd de uiteinden er zodanig af dat alle asperges ca. 12 cm lang zijn.
- Kook de asperges in ruim water in ca. 20 minuten beetgaar.
- Laat de asperges in een vergiet uitlekken en vang 1/2 dl vocht op.
- Los de 1/2 visbouillontablet in dit vocht op en roer er 1 dl room bij.
- Schenk dit in een rechthoekige lage ovenschaal.
- Leg de stukken zalm er naast elkaar in.
- Bestrooi ze met peper en zout en de basilicum.
- Verdeel de asperges in 4 porties en leg ze met de kopjes naar 1 kant, op de zalmfilets.
- Klop de eieren los met de magor, de rest van de room en zout en peper.
- Schep dit mengsel op de asperges en strooi de geraspte kaas erover.
- 30 minuten in de oven en..... smullen maar.