Gegrilde asperges met geitenkaas

De ingredienten

  • 2 pond groene asperges
  • 2 el + twee tl olijfolie
  • peper en zout
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 6 plakken bacon of ontbijtspek

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bak de bacon of spek uit en verkruimel deze. Zet weg in een kommetje.
  2. Haal een stuk schil van de citroen en hak deze heel fijn.
  3. Klop de 2 theelepels olijfolie met het citroensap door elkaar.
  4. Zet de oven op 250 graden.
  5. Snijd ongeveer 2 cm van het uiteinde van de asperges. Alleen dikke stelen moeten geschild worden.
  6. Leg de asperges op een stuk bakpapier op een bakblik en schenk de olijfolie erover. Zorg ervoor dat de asperges goed bedekt zijn met de olie. Bestrooi met peper en zout.
  7. Zet de asperges in de oven tot zij crispy en zacht zijn (ca. 7 minuten, het hangt van de dikte van de asperges af). Controleer dit met de punt van een scherp mes.
  8. Leg de asperges op de borden en doe er de verkruimelde geitenkaas over en vervolgens de bacon of spek.
  9. Sprenkel er de citroensap en olijfolie over en vervolgens de citroenschil.
  10. Je kunt dit gerecht warm met wat tagliatelle en bijv. een stukje kip eten. Het is een prima onderdeel van een buffet als je het op kamertemperatuur serveert. Je kunt het dan 1 uur van te voren maken en wegzetten.