Terug naar Recepten
Gegrilde asperges met lamskoteletjes waarbij gepofte krielaardappeltjes met tijm, rozemarijn, knoflook en zeezout
Wit Hoofdgerecht 1 personen 45 - 60 minuten

Ingrediënten
3 asperges
Halve lamsrack
125 gr. krielaardappeltjes
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
1 tl. grof zeezout
3 el. olijfolie
Peper en zout
Jus
Bereiding
- Schil de asperges en kook deze gaar
- Haal de asperges uit het vocht en leg ze op een doek te drogen
- Bak de lamsrack rondom goudbruin en gaar het daarna in een oven van 80 ◦c gedurende ± 45 minuten
- Was de krielaardappeltjes goed, snijd ze doormidden, meng met de olijfolie, tijmblaadjes, rozemarijnblaadjes, fijn gesneden knoflook en grof zeezout
- Gaar de krielaardappeltjes in een oven van 125 ◦c totdat deze gaar zijn
- Maak de grillpan goed heet en grill hier de asperges in
- Dresseer de asperges op bord
- Snijd de koteletjes van de lamsrack af en dresseer deze op de asperges
- Dresseer de krielaardappeltjes samen met de kruiden over het gerecht
- Lepel er wat jus omheen