Terug naar Recepten

Gegrilde asperges met spek

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Gegrilde asperges met spek

Ingrediënten

 1 el suiker

 250 gr. plakjes mager ontbijtspek

 2 el olijfolie

 1 pakje aardappelpuree à  la minute

 1/2 zakje verse bieslook (à  25 gr)

 1 zakje rucola (75 gr)

Bereiding

  • Pak een platte ovenschaal (20 x 30 cm) en vet hem in.
  • Schil de asperges en snijd daarbij  ca. 3 cm van de houtachtige onderkant af.
  • Breng de asperges in ruim water aan de kook samen met de aspergeschillen, de aspergeuiteinden, 1 el suiker en 1 tl zout.
  • Asperges 7 min. koken, uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
  • Asperges met spek omwikkelen en naast elkaar in ovenschaal leggen.
  • Geheel met olie bestrijken en met peper bestrooien.
  • Laat de asperges 6-8 min. grillen en keer ze halverwege.
  • Bereidt de puree zoals de gebruiksaanwijzing en knijp de bieslook fijn.
  • Snijd de rucola grof en schep het door de aardappelpuree.
  • Verdeel de asperges over vier borden en garneer het met bieslook.