Terug naar Recepten
Gegrilde zalm en coquille op een bedje van groene asperges met Pancetta en een witte wijnsaus
Groen Hoofdgerecht 4 personen Meer dan 60 minuten

Ingrediënten
4 zalm medaillons van 85 gram
4 verse coquilles
4 plakjes Pancetta
1 bosje groene asperges
4 takjes kervel om te garneren
Saus: 0,5 kg. visgraten
Saus: 2 dl. droge witte wijn
Saus: 3 dl. slagroom
Saus: 150 gr. bouquet van wortel, prei en sjalot
Saus: 1 takje tijm
Saus: enkele peperkorrels
Saus: peper en zout
Bereiding
- Spoel de visgraten goed schoon en stoof ze daarna met het bouquet aan in een beetje olijfolie zonder ze te kleuren.
- Blus af met de witte wijn en reduceer tot de helft en voeg dan de room toe en laat het geheel dan nog ongeveer 15 min trekken.
- Passer de saus door een fijne zeef en breng hem op smaak met peper en zout.
- Droog de plakjes pancetta in een oven van 150 graden tussen twee velletjes siliconen papier tot ze mooi krokant zijn.
- Snijd de uiteinden van de asperges af en schil het onderste gedeelte met een dunschiller en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
- Blancheer de asperges een paar minuten tot ze beetgaar zijn in kokend water en giet ze af.
- Gril intussen de zalm en de coquille en houd ze even warm in de oven maar zorg er wel voor dat de zalm nog een beetje rosé blijft.
- Dresseer de asperges midden op de warme borden en leg hierop de zalm en de coquille zoals afgebeeld met de pancetta.
- Giet de saus eromheen en garneer met het takje kervel.