Terug naar Recepten
Geroerbakte asperge met kip en courgette
Paars Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
1 kg groene (en) of witte asperges
50 g kipfilet in reepjes
2 kleine courgettes
2 el olie
peper en zout
2 el sojasus
1 el oestersaus
1 tl gemberpoeder
3 lente-uitjes
Voorbeiding
S
Bereiding
- Schil de witte asperges, verwijder ongeveer 2 cm van de onderzijde. Was de groene asperges en snijd ongveer 2 cm van de onderzijde. Snijd de asperges in stukken van 4 a 5 cm.
- Snijd de courgettes in kleine blokjes
- Verhit de olie in de wok en bak de kipreepjes goudbruin.
- Voeg de asperge toe en roerbak deze 4 minuten mee.
- Voeg vervolgens de courgette blokjes, de sojasaus, oestersaus en de gember toe.
- Roerbak alles totdat de asperges beetgaar zijn.
- Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en strooi deze vlak voor het serveren over het gerecht.