Terug naar Recepten
Gerookte en gegrilde asperges op een bedje van rucolasalade
Wit Hoofdgerecht 2 personen Max. 15 minuten
Ingrediënten
1 kg. witte asperges
Rucolasla
Lente-ui
Zongedroogde tomaat
Geroosterde pijnboompitjes
Groene pesto
Balsamicoazijn
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
- Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept.
- Kook de asperges tot ze net beetgaar zijn, niet te slap i.v.m roken en grillen.
- Sla zorgvuldig wassen.
- Pijnboompitjes ongeveer 4 minuutjes in een bakpan aanzetten tot ze bruin kleuren.
- Zongedroogde tomaatjes julienne snijden.
- Lente-ui wassen en schuine ringetjes van snijden, en eventjes aanzetten.
- Asperges roken in rookoventje met houtsnippers.
- Dresseer de rucolasla mooi in het midden van het bord en besprenkel met balsamicodressing.
- Strooi er de lente-ui over en de pijnboompitjes.
- Gril daarna de asperges en leg deze op de sla.
- Strooi daarna peper en zout erover en maak af met de julienne van tomaatjes.
- Maak met 2 lepels een quenelle van groene pesto en leg deze aan de rand van de salade.
- Eventueel afmaken met schaafsel van parmezaanse kaas.