Griet met asperges, lente-ui en sabayon

De ingredienten

  • zout en peper
  • het sap van 1 citroen
  • 3 eigelen
  • 6 x 150 gr grietfilet
  • 1 kg asperges
  • 600 gr truffelaardappeltjes
  • 1 dl. droge witte wijn
  • 16 lente-uitjes

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  2. Pocheert de grietfilets in 3 dl aspergekookvocht en de witte wijn in ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 10 minuten.
  3. Stoof de lente-uitjes 3 min in een klontje boter
  4. Kook het gezeefde kookvocht van de vis in tot 1 dl.
  5. Klop er de eidooiers en 2 el gesnipperde lente-uitjes door in een warmwaterbad tot een sabayon.
  6. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  7. Verdeel de asperges en de lente-uitjes op warme borden.
  8. Verdeel er de vis op en dien met saus.