Terug naar Recepten

Griet met asperges, lente-ui en sabayon

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Griet met asperges, lente-ui en sabayon

Ingrediënten

 6 x 150 gr grietfilet

 1 kg asperges

 600 gr truffelaardappeltjes

 1 dl. droge witte wijn

 3 eigelen

 het sap van 1 citroen

 zout en peper

 16 lente-uitjes

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Pocheert de grietfilets in 3 dl aspergekookvocht en de witte wijn in ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 10 minuten.
  • Stoof de lente-uitjes 3 min in een klontje boter
  • Kook het gezeefde kookvocht van de vis in tot 1 dl.
  • Klop er de eidooiers en 2 el gesnipperde lente-uitjes door in een warmwaterbad tot een sabayon.
  • Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Verdeel de asperges en de lente-uitjes op warme borden.
  • Verdeel er de vis op en dien met saus.