
Ingrediënten
3 plakjes bladerdeeg
500 gr. witte asperges
3 eieren
2 el grove Groninger mosterd
1 doosje franse kruidenkaas
1 bekertje creme fraiche of pakje verse roomkaas
peper en zout
Bereiding
- Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Asperges schoonmaken, halveren en koken volgens basisrecept.
- Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap en bekleed hiermee een kleine quichevorm of boterkoekvorm.
- Leg bovenop het deeg een velletje bakpapier. Bak het deeg ca. 5 minuten in de oven.
- Pureer de onderstukken van de asperges met een staaf mixer of keukenmachine.
- Eieren loskloppen. Mosterd, kaas, crème fraiche en aspergepuree erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
- Aspergepunten in een stervorm in de beklede schaal leggen.
- Kaas-eimengsel erover scheppen en gladstrijken.
- Taart in het midden van de oven gedurende 15 minuten gaar en goudbruin bakken.