Terug naar Recepten
Hamrolletjes gevuld met asperges en pastinakensaus
Paars Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Ingrediënten
1 kg. witteasperges
1,5 kg. groene asperges
4 plakken Ganda Ham
verse dille
saus: 100 gr. pastinaak
saus: 1,5 dl vis- of groentenbouillon
saus: 1 dl room
saus: 35 gr. koude boter
saus: peper, zout
Bereiding
- Maak de asperges schoon en bereid ze beetgaar.
- Snijd de groene asperges in stukken van 6 cm met kop, de rest in stukjes van 4 cm en wat overblijft in kleine stukjes.
- Schil de pastinaak, snijd hem in stukjes en kook de pastinaak gaar in de bouillon.
- Pureer de massa met de staafmixer.
- Voeg de room toe en bind de saus door steeds een klontje boter toe te voegen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bekleed 4 metalen koksringen met de plakken ham.
- Zet de lange stukken groene asperge aan de buitenrand tegen de ring en vul de ring stevig op met de rest van de asperges.
- Laat de gevulde ringen nog een minuutje stomen (zet ze hiervoor op een rooster of op een omgekeerd bord in een pan met kokend water).
- Zet de aspergetorentjes midden op de borden, lepel de saus eromheen en garneer met takjes dille.