Terug naar Recepten
Hollandse aspergeballetjes met (verse) chutney
Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Ingrediënten
150 gr. (zelfgemaakte) roux (van bloem, boter en bouillon)
Peterselie
Eiwit
100 gr. gekookte witte asperges in kleine blokjes
Bloem en panko (of gewoon paneermeel)
Voorbeiding
voor de chutney:
2 dl rode wijn
1 el honing
1 el appelstroop
150 gr. suiker
8 verse vijgen of gedroogde
1 el gembersiroop
peper
Bereiding
- Maak een salpicon (dikke roux) en vermeng daar fijne blokjes asperge door, samen met de gesneden peterselie.
- Rol hier kleine bitterballen van en haal deze door de bloem, eiwit en panko.
- Doe alle ingrediënten voor de chutney in de pan en kook het geheel zachtjes (onder voortdurend roeren). Controleer regelmatig of deze op de juiste dikte is.
- Frituur de bitterballen in olie, schep wat koude chutney op het bord en leg er een aspergebitterbal op.