Hollandse aspergeballetjes met (verse) chutney

De ingredienten

  • 150 gr. (zelfgemaakte) roux (van bloem, boter en bouillon)
  • Peterselie
  • Eiwit
  • 100 gr. gekookte witte asperges in kleine blokjes
  • Bloem en panko (of gewoon paneermeel)

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Snack
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

voor de chutney:
2 dl rode wijn
1 el honing
1 el appelstroop
150 gr. suiker
8 verse vijgen of gedroogde
1 el gembersiroop
peper

Bereiding

  1. Maak een salpicon (dikke roux) en vermeng daar fijne blokjes asperge door, samen met de gesneden peterselie.
  2. Rol hier kleine bitterballen van en haal deze door de bloem, eiwit en panko.
  3. Doe alle ingrediënten voor de chutney in de pan en kook het geheel zachtjes (onder voortdurend roeren). Controleer regelmatig of deze op de juiste dikte is.
  4. Frituur de bitterballen in olie, schep wat koude chutney op het bord en leg er een aspergebitterbal op.