Terug naar Recepten
Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
Wit Hoofdgerecht 2 personen 30 - 45 minuten

Ingrediënten
120 gr. Hollandse garnalen
1 kilo asperges (AA kwaliteit)
12 kwarteleitjes
scheutje azijn
boter
nootmuskaat (naar smaak)
peper en zout
Voorbeiding
Voor de mousselinesaus:
100 gr. boter
2 eidooiers
scheutje room
scheut oude geuzebier
Voor de bavarois:
1 pakje postelein
100 gr. culinaire room
4 gelatineblaadjes
100 gr. slagroom 40%
Bereiding
- Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout.
- Maak een mousselinesaus met de boter, room, eidooiers en geuzebier en kruid af met peper en zout.
- Kook de postelein kort en blendeer deze zeer fijn samen met de culinaire room.
- Verwarm lichtjes, kruid af met peper en zout en meng er de geweekte gelatineblaadjes door.
- Spatel vervolgens de licht opgeklopte room erdoor.
- Schil de asperges, kook gedurende 8 minuten en snij in stukjes.
- Bak deze kort op in boter en kruid af met peper en zout en nootmuskaat.