Jam van asperge en vanille

De ingredienten

  • 1,2 kg witte asperges, geschild
  • 1 kg geleisuiker
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • - 4 schone jam- of weckpotten

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Halveer de asperges in de lengte en snijd ze in stukjes van 1/2 cm.
  2. Meng in een hoge pan de asperges met de geleisuiker.
  3. Halveer de citroen en knijp de helften boven de pan uit.
  4. Schraap met de punt van een scherp mes de merg uit het vanillestokje. Roer de vanillemerg door de asperges.
  5. Breng de asperges aan de kook. Laat de jam goed borrelend 4 min. doorkoken.
  6. Neem de pan van het vuur en schep de warme jam in 4 schone potten.
  7. Sluit de potten en laat ze omgekeerd 15 min. afkoelen.
  8. Keer de potten weer en laat ze helemaal afkoelen.