Jonge tarbot met mechelse asperges

De ingredienten

  • 1 kg witte asperges
  • 1 kleine tarbot zonder vel
  • 50 gr. boter
  • 100 gr. sjalotten
  • 1 kg aardappelen
  • 1 glas witte wijn
  • 30 cl room

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

Voor de saus:

  1. Neem de tarbotfilets, bestrooi ze met zout, peper en bloem.
  2. Bak ze in boter, laat ze kleuren en zet ze dan in de oven.
  3. Maak de asperges schoon en kook ze in gezouten water.
  4. Laat ze uitlekken, voeg een nootje boter toe.
  5. Schil en stoom de aardappelen.
    1. Fruit de fijngesnipperde sjalotten in een klontje boter, voeg tijm en laurier toe.
    2. Deglaceer met witte wijn en laat een beetje inkoken, voeg de room toe en laat opnieuw inkoken.
    3. Klop de saus op met de rest van de boter.
    4. Breng volledig op smaak en dien op.