Terug naar Recepten

Kabeljauw met asperges

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Kabeljauw met asperges

Ingrediënten

 4 stukken kabeljauwfilet van 200 gr elk

 1 kg asperges

 2 el gehakte peterselie

 1 dl droge witte wijn

 4 el room

 zout en peper

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  • Stoom de stukken vis gaar in ongeveer 7 minuten.
  • Laat 1 dl van het kookvocht van de asperges tot de helft inkoken met de witte wijn.
  • Voeg er dan de room bij en laat 3 minuten verder inkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper en bind met een klontje boter.
  • Snijd de asperges in twee.
  • Schik de vis en de koppen van de asperges op warme borden.
  • Snijd de stukken asperges in blokjes en verwarm in de saus.