Kabeljauw met asperges

De ingredienten

  • 4 stukken kabeljauwfilet van 200 gr elk
  • 1 kg asperges
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 dl droge witte wijn
  • 4 el room
  • zout en peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  2. Stoom de stukken vis gaar in ongeveer 7 minuten.
  3. Laat 1 dl van het kookvocht van de asperges tot de helft inkoken met de witte wijn.
  4. Voeg er dan de room bij en laat 3 minuten verder inkoken.
  5. Breng op smaak met zout en peper en bind met een klontje boter.
  6. Snijd de asperges in twee.
  7. Schik de vis en de koppen van de asperges op warme borden.
  8. Snijd de stukken asperges in blokjes en verwarm in de saus.