Terug naar Recepten
Krokant gebakken asperges met gebraden Texels lam
Wit Hoofdgerecht 4 personen Meer dan 60 minuten

Ingrediënten
1 lamsrack van ca. 350 gr. met 4 ribben
6 beetgaar gekookte asperges
4 grote, geschilde pureeaardappelen
200 gr. gewassen en ontnerfde Belgische spinazie
1 hardgekookt hoeve-ei
bloem
losgeklopt eiwit
paneermeel of witbroodkruim
2 dl lamsjus
Bereiding
- Asperges schillen en beetgaar koken, afkoelen in het kookvocht.
- Aardappelen gaar koken en een mooie gladde puree van maken.
- Gewassen en grof gesneden spinazie er door mengen samen met grof gehakt hoeve-ei.
- Deze in 2 kleine vuurvaste schaaltjes doen en bestrooien met wit broodkruim.
- Lam zouten en peperen en mooi aanbraden tot deze een mooie gaarheid heeft.
- Asperges afdrogen en bloemen dan door de eiwit en paneermeel halen, frituren in hete olijfolie.
- Het stampotje ondertussen in een oven verwarmen.
- Lamsjus op monteren met boter en op smaak brengen.