Terug naar Recepten
Lauwwarme aardappelsalade met groene asperges en avocado
Groen Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
750 gr. nieuwe aardappelen
500 gr. groene asperges
1 avocado
1/2 zakje waterkers
1/2 citroen
flinke scheut olijfolie
versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Was de aardappelen en kook ze ongeschild in ongeveer 20 minuten gaar.
- Breng ondertussen water aan de kook en leg de asperges erin zodra het water kookt.
- Haal de asperges vervolgens direct van het vuur en laat ze 10 minuten staan.
- Laat de aardappelen en asperges iets afkoelen, zodat ze niet te heet zijn om te snijden.
- Snijd vervolgens de aardappelen en asperges in kleinere stukken en leg deze stukken in een schaal.
- Giet er olijfolie en citroensap over en strooi er versgemalen peper op. Meng het goed.
- Snijd de avocado in blokjes en voeg deze blokjes toe aan het aardappel-aspergemengsel.
- Voeg als laatste de waterkers toe en meng het geheel nogmaals goed.
- Grill of bak de mulfilets kort op de huidzijde.
- Serveer de salade samen met de mulfilets of een ander stukje vis, gegrild vlees of vegetarische burger.