
Ingrediënten
250 gr witte asperges
250 gr groene asperges
1 bolletje mozzarella
2 pomodori tomaten
6 takjes basilicum
1 knoflookteentje
2 baguettes
2 el olijfolie
zout, (versgemalen) peper
1 el boter
1 dl droge witte wijn
125 ml zure room
1 el balsamicoazijn
Voorbeiding
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
Bereiding
- Schil de witte asperges en snijd 2 centimeter van de onderkant van de witte en groene asperges.
- Snijd ze in diagonale stukken van 3 centimeter.
- Kook de witte asperges 5 minuten en voeg de laatste 2 minuten de groene asperges toe.
- Spoel af onder koud water en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes.
- Houd een paar blaadjes basilicum achter om te garneren en snijd de rest in reepjes.
- Pers de knoflook uit en halveer de baguettes.
- Meng de olie met de knoflook en bestrijk hiermee de binnenkant van de baguettes.
- Bestrooi ze met zout en rooster ze in 3-4 minuten in de oven bruin en knapperig.
- Leg de plakjes mozzarella en tomaat dakpansgewijs op vier kleine bordjes en bestrooi met zout en peper.
- Zet dit 5-6 minuten in de oven tot de mozzarella net begint te smelten.
- Smelt de boter in een pan en roerbak de asperges 2 minuten.
- Blus af met de wijn en roer er de basilicum en zure room door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de bordjes uit de oven en besprenkel de mozzarella en tomaat met de azijn.
- Verdeel het aspergemengsel erover en garneer met basilicum.