Terug naar Recepten
Mousseline van asperges met Noilly Prat en waterkerssaus
Wit Bijgerecht 2 personen 45 - 60 minuten

Ingrediënten
400 g gekookte witte asperge
2 eieren
1 1/2 dl room
2 gesnipperde sjalotten
1 1/2 bosje waterkers
1/2 dl Noilly Prat (Vermouth)
1 dl droge witte wijn
1 dl gevogeltefond
nootmuskaat
30 gekookte aspergepunten
9 gehalveerde kersttomaatjes
zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Beboter de vormpjes met tweederde van de boter.
- Pureer de asperges met de eieren, tweederde van de room en peper en zout in de keukenmachine.
- Vul de vormpjes met dit mengsel en plaats ze onafgedekt in de oven gedurende 40 minuten.
- Smelt voor de saus de boter en fruit hierin de sjalotjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de Noilly, de wijn en de fond toe en kook het geheel in tot er 1/3 overblijft.
- Voeg een minuut voor het einde van de kooktijd de waterkers toe, maar hou voor elk bord een takje achter.
- Pureer de saus in de keukenmachine, druk door een zeef en breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout en de rest van de room.
- Maak op elk bord een krans van 5 aspergepunten en de gehalveerde kerstomaatjes.
- Giet de saus als een spiegel op de borden en stort de aspergemousseline in het midden.
- Leg er een takje waterkers op.