Omelet met asperges

De ingredienten

  • 300 g witte asperges, geschild en gekookt
  • zout
  • 6 eieren
  • 3 lenteuitjes in dunne ringen
  • 4 el olijfolie
  • 4 el fijngesneden peterselie

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Lunch
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de asperges in dunne lamellen.
  2. Verhit 2 el olie en bak hierin de lente-ui 3 a 4 min.
  3. Klop de eieren los met een snufje zout en roer de asperges, lente-ui, en peterselie erdoor.
  4. Verhit 1 el olie in een koekenpan en schenk het eimengsel er in een keer in.
  5. Verdeel dit mengsel over de omelet en druk het plat.
  6. Laat de omelet op een zacht vuur garen tot de onderkant lichtbruin is. Schud de pan regelmatig heen en weer.
  7. Keer de omelet met behulp van een bord.
  8. Schenk weer 1 el olie in de pan en laat de andere kant van de omelet lichtbruin worden.