Terug naar Recepten

Omelet met asperges

Wit Lunch 3 personen Max. 15 minuten

Omelet met asperges

Ingrediënten

 4 el olijfolie

 3 lenteuitjes in dunne ringen

 6 eieren

 zout

 300 g witte asperges, geschild en gekookt

 4 el fijngesneden peterselie

Bereiding

  • Snijd de asperges in dunne lamellen.
  • Verhit 2 el olie en bak hierin de lente-ui 3 a 4 min.
  • Klop de eieren los met een snufje zout en roer de asperges, lente-ui, en peterselie erdoor.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en schenk het eimengsel er in een keer in.
  • Verdeel dit mengsel over de omelet en druk het plat.
  • Laat de omelet op een zacht vuur garen tot de onderkant lichtbruin is. Schud de pan regelmatig heen en weer.
  • Keer de omelet met behulp van een bord.
  • Schenk weer 1 el olie in de pan en laat de andere kant van de omelet lichtbruin worden.