Oosterse asperges

De ingredienten

  • 1 kg asperges
  • 0,5 kg varkensfilet
  • 1 stuk gember
  • 3 kleine uien
  • 3 el olijfolie
  • 10 kopjes rijst met lange korrels
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el korriander
  • 1 strengetje citroengras

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pan water koken en de asperges 3 min. blancheren, uit laten lekken in een vergiet.
  2. De uien, knoflook, citroengras en gember pureren met een vijzel of met een staafmixer.
  3. Een pan water voor de rijst klaarzetten.
  4. De varkensfilet in stukken snijden.
  5. Doe 3 eetl. olijfolie in de wok en verhit deze, doe de filetstukjes erin en roer goed om.
  6. Als het vlees goed is gewokt het gepureerde gedeelte toevoegen met 3 eetl. water en 1 eetl. koriander.
  7. Ondertussen de rijst bereiden in kokend water.
  8. Als alles goed door elkaar gewokt is en het water verdampt, de in stukken gesneden asperges bijvoegen en deze ongeveer nog 3 min. meewokken.
  9. Oosterse asperges opdienen met de witte rijst.