Terug naar Recepten

Oosterse roerbak asperges

Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Oosterse roerbak asperges

Ingrediënten

 500gr. asperges

 1 rode ui

 1 paksoi

 250gr. sugarsnaps

 200gr. bami

 sesamolie

 sesamzaadjes

 sojasaus

Bereiding

  • Snijd 2 cm. van de onderkant van de asperges af en schil ze en snijd ze doormidden
  • Snijd de rode ui in halve ringen en de paksoi in grove stukken
  • Scheur het uiteinde van de sugarsnaps en trek de nerf mee
  • Rooster in een kleine steelpan de sesamzaadjes op een laag vuur
  • Verhit de sesamolie in een wok en fruit hierin de ui enkele seconden
  • Voeg de asperges, sugarsnaps en bimi toe en roerbak op hoog vuur tot ze zacht worden
  • Voeg op het laatst de pakso toe en roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn
  • Voeg naar smaak wat sojasaus toe
  • Garneer op het laatst met geroosterde sesamzaadjes