Ingrediënten
500 g aardappelen
1 kg witte en/of groene asperges
100 g cantharellen
50 g boter
2 dl gevogelte fond
5 dl room
1 halve nootmuskaat
1 takje fijngehakte peterselie
Bereiding
- Was en schil de asperges.
- Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten in hun schil.
- Giet de aardappelen af en schil ze.
- Bak ze vervolgens ongeveer 5 minuten op in boter maar laat ze niet bruin worden. De aardappelen dienen als het ware een jasje van boter te krijgen.
- Voeg de asperges toe aan de aardappelen en schenk de bouillon erbij.
- Zet de deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten koken.
- Maak de cantharellen schoon en voeg deze toe in de pan.
- Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten doorkoken en giet dan af, bewaar het kookvocht.
- Verdeel de inhoud van de pan over 4 voorverwarmde borden.
- Voeg de room en de nootmuskaat toe aan het kookvocht en verwarm dit op een laag vuurtje.
- Giet deze saus bij de groenten en garneer de borden met peterselie.