
Ingrediënten
1 rode grofgehakte ui
3 teentjes knoflook
3 verse, rode chilipepers
2 à 3 cm gemberwortel (geschild en grofgehakt)
2 stengels citroengras
2 tl komijnzaad (geroosterd en fijngemalen)
1 tl donkere sojasaus
2 el tamarinde
3 el zonnebloemolie
1 bosje bosui (in stukjes van 2 cm)
2 wortels ( in fijne staafjes)
450 gr. Chinese kool ( in reepjes van 2,5 cm)
300 gr. paksoi (grofgesneden)
200 gr. dunne asperges ( in stukjes van 2,5 cm)
2 rode paprika
1 tl bruine basterdsuiker
2 el shoyu (indien gewenst)
zout
garnering: handvol koriander en handvol taugé
Bereiding
- Pureer in een keukenmachine de rode ui, knoflook, chilipepers, gember, het citroengras, de komijn en sojasaus tot een pasta.
- Laat de tamarinde oplossen in 300 ml water.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak hierin de uienpasta enkele seconden.
- Voeg de bosuitjes, wortelen, Chinese kool, paksoi, asperges en paprika aan toe.
- Schep de groenten door de uienpasta en roerbak op hoog vuur tot ze zacht worden.
- Voeg geleidelijk het tamarindewater toe.
- Roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn.
- Voeg de suiker, indien gewenst de shoyu, en zout naar smaak toe.
- Garneer met koriander en taugé.