Romeinse aspergesalade

De ingredienten

  • zout en versgemalen peper
  • 2 tl citroensap
  • 3 el walnotenolie
  • 4 plakken parmaham
  • 350 g groene asperges
  • 100 g super romeinse sla
  • 2 tomaten
  • 4 eieren

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de eieren in ca. 4 minuten halfzacht.
  2. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in partjes.
  3. Was de sla en laat deze uitlekken.
  4. Snijd van de asperges ca. 2 cm. van de onderkanten.
  5. Vet de grillpan in en rooster de asperges ca. 3 minuten, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en laat deze afkoelen.
  6. Grill de parmaham knapperig en laat deze afkoelen.
  7. Klop een dressing van de walnootolie met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel de sla over 4 schaaltjes. Besprenkel de salades met de dressing.
  9. Halveer de eieren en verdeel ze over de salades.