Romige aspergesoep met Hollandse garnalen

De ingredienten

  • 200 gr. Hollandse garnalen
  • 500 gr. witte asperges
  • 15 gr. boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 750 ml (zelfgetrokken) kippenbouillon
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt + toefjes voor garnering
  • 125 ml slagroom
  • nootmuskaat

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

 

  1. Schil de asperges  en snijd 2 cm van de harde onderkanten af.
  2. Snijd de aspergepunten op 5 cm af. Leg de punten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) in 6-8 minuten beetgaar.
  3. Snijd de rest van de asperges in stukjes.
  4. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui en de aspergestukjes in 2-3 minuten zachtjes glazig.
  5. Voeg de bouillon  toe en kook de asperges in nog 10 minuten zachtjes gaar.
  6. Roer de fijngehakte dille erdoor.
  7. Pureer de asperges met de bouillon tot een mooi gladde soep en roer de room erdoor.
  8. Warm de aspergesoep nog heel even door en voeg zout, versgemalen peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  9. Schep de aspergesoep in diepe borden en leg in het midden een bergje van aspergepunten en garnalen.
  10. Garneer met toefjes dille.