Terug naar Recepten

Romige aspergesoep met Hollandse garnalen

Wit Soep 3 personen 15 - 30 minuten

Romige aspergesoep met Hollandse garnalen

Ingrediënten

 200 gr. Hollandse garnalen

 500 gr. witte asperges

 15 gr. boter

 1 kleine ui, gesnipperd

 750 ml (zelfgetrokken) kippenbouillon

 1 eetlepel verse dille, fijngehakt + toefjes voor garnering

 125 ml slagroom

 nootmuskaat

Bereiding

  • Schil de asperges  en snijd 2 cm van de harde onderkanten af.
  • Snijd de aspergepunten op 5 cm af. Leg de punten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) in 6-8 minuten beetgaar.
  • Snijd de rest van de asperges in stukjes.
  • Smelt de boter in een soeppan en bak de ui en de aspergestukjes in 2-3 minuten zachtjes glazig.
  • Voeg de bouillon  toe en kook de asperges in nog 10 minuten zachtjes gaar.
  • Roer de fijngehakte dille erdoor.
  • Pureer de asperges met de bouillon tot een mooi gladde soep en roer de room erdoor.
  • Warm de aspergesoep nog heel even door en voeg zout, versgemalen peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  • Schep de aspergesoep in diepe borden en leg in het midden een bergje van aspergepunten en garnalen.
  • Garneer met toefjes dille.