Terug naar Recepten
Salade van groene asperges en rauwe ham
Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
500 gr. groene asperges
zout
250 gr. cherrytomaatjes
100 gr. rauwe ham
2 mozzarellakaasjes
50 gr. gepelde walnoten
1,5 eetlepel balsamico-azijn
2 tl. Dijon mosterd
6 el. olijfolie extra vierge
vers gemalen peper, zout
100 gr. rucolasla
ciabattabrood
1 fles wijn Sauvignon Blanc Cercle de la Grappe
Bereiding
- Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ca. 5 cm.
- Houd de kopjes apart en kook de rest in ruim water met zout in ca. 5 minuten beetgaar.
- Voeg na 2 minuten koken de kopjes toe.
- Giet de asperges in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water af.
- Ontvel de tomaatjes en snijd ze in 4 partjes.
- Frituur de tomaatschilletjes.
- Bak de plakjes ham in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Verdeel de mozzarellakaas in stukjes.
- Hak de walnoten grof.
- Klop een dressing van de azijn, de mosterd, de olie en peper en zout naar smaak.
- Verdeel de rucola over de borden en schep de asperges en de tomaatjes erop.
- Verdeel de ham en de stukjes mozzarella erover en bestrooi met de walnoten.
- Lepel de dressing erover en verdeel de gefrituurde tomaatschilletjes.