Ingrediënten
1 rode Spaanse peper
1 groene Spaanse peper
1 el. olijfolie
25 gr. boter
1 grote ui
2 fijngehakte tenen knoflook
500 gr. gepureerde soeptomaten (of gezeefde tomaten)
250 gr. asperges
75 cl. aspergebouillon (bij gezeefde tomaten wat meer)
75 cl. melk (bij gezeefde tomaten wat meer)
3 volle el. bloem
150 gr. in kleine blokjes gesneden kaas (manchego of licht belegen Hollandse kaas)
1 tl. komijnpoeder (afgestreken)
koriander om te garneren
zout en peper
Bereiding
- Snijd de pepers in de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
- Snijd de pepers nu in lange dunne reepjes.
- Leg ze in een droge koekenpan en rooster ze op een laag vuur tot ze lichtbruin kleuren.
- Doe de ui en de knoflook met de olie en boter in een soeppan en zet ze op een middelhoog vuur.
- Bak de ui even aan en voeg de tomaten, de komijn en de geroosterde pepers toe.
- Laat alles 5 minuten pruttelen en roer dan de bloem erdoor.
- Kook ondertussen de asperges beetgaar (giet deze af en bewaar het kookvocht).
- Giet onder voortdurend roeren beetje voor beetje de melk en de bouillon erbij.
- Zet het vuur hoger en laat alles 10 minuten doorkoken.
- Snijd de asperges voorzichtig in stukken en voeg deze als laatste bij de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de blokjes kaas over vier soepkommen en giet de soep erop.