Terug naar Recepten
Taartje van asperges en krab met limoenmayonaise
Paars Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
200 gr. witte asperges
200 gr. groene asperges
12 asperge korenaar
300 gr. crabmeat
2 sjalotjes
200 gr. winterwortel
Rode mosterdsla
2 limoenen
8 el mayonaise
Peper en zout
Bereiding
- Schil de witte en groene asperges, snijd deze in schuine stukjes
- Kook de witte aspergestukjes beetgaar en laat dit afkoelen in het kookvocht
- Blancheer de groene aspergestukjes
- Blancheer de korenaarasperges
- Snipper de sjalot en stoof gaar in olijfolie
- Schil de wortel, snijd er fijne blokjes van (3mm) stoof de blokjes in een beetje olijfolie
- Knijp het overtollige vocht uit het krabvlees en snijd fijn
- Vermeng het krabvlees met de aspergestukjes, sjalot en wortelblokjes
- Knijp de limoen uit en roer door de mayonaise
- Meng 2 eetl limoenmayonaise met de aspergesalade
- Breng op smaak met peper en zout
- Maak het taartje op een bord en garneer met de korenaarasperges en rode mosterdsla
- Verdeel de overgebleven limoenmayonaise over de 4 borden